חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

טרטקובסקי נ' ברזלן בע"מ ואח'

: | גרסת הדפסה
ס"ע
בית דין אזורי לעבודה ירושלים
35324-04-11
25.3.2014
בפני :
דניאל גולדברג

- נגד -
:
יורי טרטקובסקי
:
1. ברזלן בע"מ חברות 512079062
2. יהודה רשתות פלדה בע"מ ח.פ 520039256

פסק-דין

פסק דין

התובע, ד"ר יורי טרטקובסקי, הנו מהנדס חשמל במקצועו ובזמנים הרלוונטיים לתביעה הועסק אצל הנתבעות.

הנתבעת 2, 'יהודה רשתות פלדה בע"מ', הינה חברה פרטית המייצרת ומשווקת רשתות פלדה וברזל מעובד (להלן: "הנתבעת 2" או "יהודה רשתות").

הנתבעת 1, 'ברזלן בע"מ', הינה חברה פרטית המייצרת ומשווקת חוטים מגולוונים ומוצרי גידור (להלן: "הנתבעת 1" או "ברזלן"). ברזלן נרכשה על ידי יהודה רשתות בחודש 01/07.

בחודש 11/07 (לאחר מהלך איחוד מערכות השכר של שתי הנתבעות) הפך התובע לעובד יהודה רשתות (שקיבלה על עצמה את כל התחייבויותיה של ברזלן כלפי התובע בגין תקופת עבודתו).

בתום תקופת עבודתו הגיש התובע תביעה זו לתשלום גמול בעד עבודה בשעות נוספות, גמול בעד עבודה ביום המנוחה השבועי, תוספת "קריאות מיוחדות", זמני נסיעות בגין "קריאות מיוחדות" ותוספת כוננויות.

לטענת הנתבעת, התובע ביצע תפקיד הנהלה הדורש מידה מיוחדת של אמון אישי ולפיכך החריגים שבסעיף 30(א)(5) לחוק שעות עבודה ומנוחה, תשי"א-1951 (להלן- "חוק שעות עבודה ומנוחה") חלים על התובע.

השאלה העיקרית הדורשת את הכרעתנו בהליך זה הנה אפוא, האם כטענת הנתבעות התובע ביצע תפקיד הנהלה או תפקיד הדורש מידה מיוחדת של אמון אישי, אם לאו. תשובה חיובית לאחת מחלופות אלה תוביל לתוצאה המשפטית של דחיית תביעתו של התובע (שכן תביעתו של התובע הנה במהותה תביעת לגמול בעד עבודה בשעות נוספות וגמול בעד עבודה ביום המנוחה השבועי), ואילו תשובה שלילית לשתי החלופות הנ"ל תוביל לבדיקת עמידת התובע בנטל המוטל עליו להוכיח את תביעתו לגמול בעד עבודה בשעות נוספות, לגמול עבודה ביום המנוחה השבועי ולרכיבים הנוספים שפורטו לעיל.

העובדות

התובע, יליד שנת 1938, ד"ר באלקטרומכאניקה, עלה לישראל מברית המועצות בשנת 1990.

התובע החל את עבודתו אצל ברזלן ביום 30.5.00 בתפקיד טכנאי חשמל ובקרה- PLC (בקרים מתוכנתים), במחלקת האחזקה.

בתחילת עבודתו הוכפף התובע לד"ר אופיר עינן, מנהל מחלקת האחזקה (שסיים את עבודתו אצל ברזלן בחודש 06/02). מחלקת האחזקה כללה שלושה תחומי פעילות: תחום החשמל (בו עבדו שלושה עובדי חשמל: התובע, אולג והרצל); תחום המכאניקה ותחום הכימיה.

בין ברזלן לתובע נחתם הסכם עבודה מיום 29.5.00 המסדיר את תנאי עבודתו, ולפיו שולם לתובע שכר שעתי בסך 40 ₪ (להלן: "הסכם העבודה הראשון") ותשלום החזר הוצאות דלק (כנגד הצגת קבלות) עד סכום של 400 ₪ בחודש (התובע היה זכאי גם לשלושה טיפולי רכב בשנה). בנוסף, שולם לתובע גמול בעד עבודה בשעות נוספות, תוספת כוננויות (כשהתובע שובץ לכוננות, אך לא "הוקפץ" לעבודה), תוספת קריאות מיוחדות (עבור התייצבותו לעבודה במסגרת היותו כונן - שולם לתובע בגין השעתיים הראשונות 200% ולאחר מכן 122%, אם העבודה בוצעה בשעות הערב או הלילה. בגין קריאה מיוחדת בשבת שולם לתובע 300% עבור השעתיים הראשונות).

ביום 4.1.01 נחתם בין התובע לברזלן מסמך שכותרתו "ניספח להסכם עבודה" (להלן: "הסכם העבודה השני") לפיו קודם התובע לתפקיד "ראש קבוצת חשמל" ושכרו הועלה לסך 15,000 ₪ בחודש "כולל קריאות פתע ושעות נוספות, לפי הצורך". בנוסף, התובע היה זכאי לדמי שימוש בטלפון נייד בסך 350 ₪ לחודש, לתשלום אחזקת רכב (דמי ביטוח; טיפולים תקופתיים) ולהחזר הוצאות דלק בסך 600 ₪ בחודש.

שכרו של התובע בתפקיד ראש קבוצת החשמל, הועלה מעת לעת, וכדלהלן:

בחודש 07/01 הועלה שכרו לסך 15,600 ₪.

בחודש 01/02- הועלה שכרו לסך 16,250 ₪.

בחודש 02/03- הועלה שכרו לסך 16,818 ₪.

בחודש 02/04- הועלה שכרו לסך 17,487 ₪.

בחודש 01/05- הועלה שכרו לסך 18,250 ₪.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>